In de afgelopen paar weken heb ik op openbare plaatsen een herhaling van de vraag gehoord: “Wat is het verschil tussen Xbox 360 en Xbox One?” Ik merkte dat ik op de een of andere manier in het oor zat toen het in een supermarkt, in een bus werd gesteld, op mijn werk, in een gebruikte game store, en meer recent in clubs! Het is alsof niemand heeft onthouden dat de Xbox 360 nu acht jaar oud is. Een console kopen kan dus best ingewikkeld zijn.

In Acht Jaar Is Er Natuurlijk Veel Veranderd Op Het Gebied Van Gamen

Acht jaar is een lange tijd in de technologische wereld; PC’s van deze leeftijd zijn nergens in de buurt van dezelfde standaard als hedendaagse PC’s, en zelfs TV’s in deze periode zijn zo veel meer – niet alleen 3D introduceren, maar nu ook Smart-TV’s en 4K-sets. De Xbox 360 in de acht jaar van zijn tijd heeft drie ontwerpen voor een hoofdconsole gezien met de originele versies van de S-Console en nu E-Console; dus waarom zou niemand echte verschillen tussen Xbox 360 en Xbox One aannemen?

Kinect Heeft Geschiedenis Geschreven

Het is naar mijn mening dat Kinect in 2010 de geschiedenisboeken van de Xbox 360 herschreef omdat het de beroemde Wii-rage had aangenomen die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2006, en nu al deze motion control-magie mogelijk maakte zonder de noodzaak voor een controller in jouw handen, ongeacht.

Een slimme marketingaanpak die de hardcore gamers niet heeft overleefd, maar Wii-bezitters die snakken naar iets nieuws met een betere visuele kwaliteit, kunnen zich tot Kinect wenden. Microsoft was hard bezig met wegglijden en opzwepen bij Wii-gamers die op zoek zijn naar een HD, handsfree-ervaring. Met meer dan 80 miljoen Xbox 360-consoles die over de hele wereld worden verkocht, werkte het duidelijk.

Niet Alleen Hardware Is Verbetert, Visueel Zijn Er Door Xbox Grote Stappen Gemaakt

Dus, terug naar de vraag en waarom het zo vaak in het openbaar moet worden gezegd – het echte verschil tussen Xbox 360 en Xbox One is niet alleen de hardware en technische mogelijkheden, noch de enorme verbetering in visuele verschillen tussen Xbox 360 en Xbox One-games. Xbox One is ontworpen om toekomstbestendig te zijn, het zal xbox-gamers in de komende vijf jaar leiden en groeien met meer en meer exclusieven.

Xbox 360 Sterft Uit

De Xbox 360 wordt uiteindelijk niet meer ondersteund omdat steeds meer gamers de sprong maken van het laatste gen naar het nieuwe gen met Xbox One. Je kunt garanderen dat het zeker is dat Microsoft ervoor zal zorgen dat alle nieuwe functies die gepland zijn voor Xbox de focus op Xbox One boven de Xbox 360 zullen hebben. Nieuwe dashboardverbeteringen, tweaks, mogelijk zelfs de gaming-augmented reality-bril met veel geruchten – je Xbox 360 zal shit uit geluk met alles wat nieuw en innovatief is.

Blu-Ray, Niet Meer Dat Gedoe Met Al Die Externe Schijven

Het is ook vermeldenswaard dat Xbox One nu Blu-Ray gebruikt, zodat installaties op meerdere schijven nu overbodig zijn en je HD Blu-Ray-films nu kunt bekijken op een Xbox One-console. De 360-HD-DVD-add-on was een mislukking, maar vooral vanwege het gebrek aan populariteit van HD-DVD’s en het toenemende succes van Blu-Ray na verloop van tijd.

Waar de Xbox 360 nu een senior is die elke laatste adem uitademt, kan de Xbox One een pasgeboren baby zijn, klaar om nieuwe dingen te leren en ons vele ervaringen en verrassingen te bieden die in de toekomst zullen komen.

 

De games hebben een uitstekende visuele kwaliteit en hoewel het dashboard te lijden heeft van een gebrek aan verwachte functies, staat het bij je geliefde Xbox 360 net alsof je vasthoudt aan die favoriete trui met gaten erin. Het is misschien warm en vertrouwd, maar je weet diep van binnen dat het tijd is om verder te gaan en “Xbox On”