Tegenwoordig lopen de grote ziekenhuis mortuaria in Seoul echter voorop in de ontwikkeling van moderne begrafenissen. Crematie komt nu vaker voor dan begraven, deels omdat ruimte schaarser wordt, maar volgens sommigen ook, omdat het onderhoud van een grafheuvel behoorlijk veel moeite kost. De verzekeraar DELA kiest hier ook voor. Meer te weten komen.

Apart Regionaal Begrafenislied Tijdens De Begrafenisstoet

In de oostelijke wijk Gangdong in Seoul is echter een lokale vereniging opgericht voor het behoud van een ​​festivalversie van de begrafenisstoet. Dit samen met een apart soort regionaal begrafenislied genaamd “bawijeol hosangnori.” Twee zangers van dit district, Lee Jong-cheon en Lee Jae-kyeong, werden in 1996 samen door de gemeenteraad van Seoul tot immaterieel erfgoedactivum 10 benoemd. Momenteel begeleiden ze verschillende instructeurs en studenten.

De Kist Dragen Is Moeilijk Dat Willen Ze Niet Doen

Traditionele bezigheden zoals veldliedjes en vliegeren zijn ook nog steeds populair omdat ze gemakkelijk te leren zijn. Aan de andere kant de kist dragen is moeilijk, dus dat willen ze niet doen. De vereniging had dit jaar vier authentieke begrafenissen uitgevoerd, allemaal op vrijwillige en onbetaalde basis. Ondanks deze twee conserveringsverenigingen en een jaarlijks uitvaartslied in Hoeseong, provincie Gangwon, kan de vervanging van traditionele ceremonies door ziekenhuis mortuaria binnen een generatie voltooid zijn.

Het Aantal Diensten Neemt Toe Bij De Begraafplaatsen

Het aantal diensten dat nu wordt aangeboden neme toe door de gemeentelijke begraafplaats in Seoul en in de belangrijkste ziekenhuis mortuaria. Alle behoeften van de nabestaanden kunnen ter plekke worden geleverd – van een begrafenisfotoservice, tot rouwkledingverhuur, tot kleding voor de overledene en papier om het lichaam in te pakken. Funeralcentrum-websites staan ​​sympathisanten toe condoleanceboodschappen voor het gezin te plaatsen en toegang te krijgen tot informatie over begrafenissen die gaande zijn. Koreaanse begrafenissen duren over het algemeen drie dagen.

Kiezen Voor Een All-Inclusive Gepersonaliseerde Uitvaartbijstand

Als antwoord op privébedrijven die nu all-inclusive gepersonaliseerde uitvaartbijstand aanbieden in ruil voor maandelijkse betalingen, vergelijkbaar met verzekeringsregelingen, zijn plaatsen zoals het Samsung Hospital Funeral Centre begonnen met het aanbieden van coördinatordiensten voor rouwende gezinnen. Gevangen in de overgang tussen het traditionele en het moderne, waarderen velen het hebben van een coördinator om hen door het proces te leiden en hen te informeren over de juiste etiquette.